Novi srpski pasoš – novo lice Srbije


09.04.2008. - 00:00
Među zaslužnim građanima Srbije koji su prvi dobili nove pasoše nalaze se i tri studenta FTN-a

Nakon mesec dana akcije “Novi srpski pasoš – novo lice Srbije”, koju su zajedno sprovodili “Novosti”, Vlada Srbije i RTS, žiri je odredio prva 204 ponosna vlasnika novog biometrijskog pasoša Srbije. Na predlog čitaoca “Novosti”, u velikoj konkurenciji od oko 2.000 kandidata, izuzetnih ljudskih i profesionalnih kvaliteta, renomirani žiri odlučio je da prve pasoše dobiju zaslužni građani koje nisu eksponirani u javnosti, a među kojima ima studenata, profesora, humanitaraca, stručnjaka u svim sferama.
Po odluci žirija, tri pasoša otišla su i u ruke studenata FTN-a: Nemanje Nedića iz Petrovaradina, Evgenija Adžića, studenta i asistenta iz Subotice kao i Ilije Gubića koji se, osim što je odličan student našeg fakulteta, bavi glumom i atletikom.

Članovi žirija koji je odlučio kojim će građanima u maju svečano biti dodeljeni novi pasoši u Narodnoj skupštini bili su: košarkaš Aleksandar – Saša Đorđević, pevač Zdravko Čolić, genetičar Miodrag Stojković, najbolji svetski menadžer i direktor nemačke kompanije ARRI Dejan Ilić, generalni direktor i glavni urednik Kompanije “Novosti” Manojlo – Manjo Vukotić i urednik u RTS Bojan Brkić. Žirijem je predsedavala Bojana Stepanović, koja je do sada u svojoj hraniteljskoj porodici odnegovala 39 dece.