Svečanost povodom prve zamene diploma na Fakultetu tehničkih nauka


08.04.2008. - 00:00
Svečana dodela novih master diploma studentima koji su završili studije po starom sistemu održaće se 12. aprila 2008. godine sa početkom u 11 časova u svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka.

Fakultet tehničkih nauka je prvi na ovim prostorima omogućio studentima koji su diplomirali po starom režimu studija da zamene svoje diplome novim master diplomama. Na svečanosti povodom prve zamene diploma, 126 diplomiranih inženjera biće promovisano u mastere.

Odluka da se diplome Fakulteta tehničkih nauka izdate u skladu sa zakonskim propisima koji su važili do stupanja na snagu Zakona o visokom obrazovanju proglase nevažećim i da se umesto njih studentima izdaju nove, doneo je Savet Fakulteta tehničkih nauka usvajajući Pravilnik o završetku studija i sticanju zvanja u skladu sa odredbama Zakona o visokom obrazovanju od dana 29.03.2006. godine.

Svi ostali studenti koji su diplomirali po starom režimu studija i podneli zahtev za izdavanje novih diploma biće obavešteni u narednih mesec dana o preuzimanju novih master diploma.