Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji 2007


18.01.2008. - 00:00
Svečana akademija povodom pobede HIO tima iz Novog Sada, koji je osvojio je prvu nagradu na Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju u 2007 i zaslužio naziv APSOLUTNI POBEDNIK, održaće se 22.01. na FTN-u u Svečanoj Sali sa početkom u 12 časova

U konkurenciji od 274 tima, od kojih je 108 uspešno uradilo sve predviđene zadatke i napisalo biznis plan, prestižnu nagradu na “Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju” HIO tim osvojio je sa inovacijom HIO-tehnologija. U pitanju je tehnologija koja bez ikakvog narušavanja stabilnosti konstrukcije trajno rešava problem propadanja građevinskih objekata usled destruktivnog dejstva kapilarne vlage. HIO tim čine profesori na FTN-u, dr Vlastimir Radonjanin i dr Mirjana Malešev kao i Stevan i Mirjana Oberknežev iz “HPS” preduzeća iz Novog Sada.

Povodom osvajanja ove prestižne nagrade, dekan Fakulteta tehničkih nauka, prof.dr Ilija Ćosić i HIO tim pozivaju Vas na Svečanu akademiju pod nazivom Inovacija: HIO-tehnologija. Pored rektora Univerziteta u Novom Sadu, prof.dr Radmile Marinković-Nedučin, dekana FTN-a, prof.dr Ilije Ćosića, koordinatora takmičenja, prof. Dr Vojina Šenka i pobedničkog tima, svečanosti će prisustvovati i Državni sekretar Ministarstva nauke Republike Srbije, prof. Dr Uranija Kozmidis-Luburić, rektor Bogoslovije Sv.Arsenije u Sremskim Karlovcima, Protojerej stavrofor Dušan Petrović, načelnik Odeljenja za urbanizam i građevinsko zemljište opštine Sremski Karlovci, Dušanka Janjušić, kao i predstavnici preduzeća za procenu i afirmaciju tehnoloških inovacija, “Val Deal” iz Mađarske. Osim svečanog programa, prisutni će imati priliku da vide i dokumentarni film o HIO-tehnologiji.

Ministarstvo nauke Republike Srbije u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka već treću godinu tradicionalno organizuje ovo takmičenje. Svojom misijom i delom Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju posvećeno je promociji preduzetničkog duha među istraživačima, inovatorima, kreativnim pojedincima, timovima i privrednim društvima, a pre svega onima koji će svojom delatnošću doprineti da se privredni život Srbije brže transformiše ka ekonomiji zasnovanoj na znanju.