FTN akreditovan od strane Odbora za akreditaciju naučnoistraživačkih organizacija


17.05.2007. - 00:00
Veliki uspeh našeg fakulteta: od 136 registrovanih visokoškolskih ustanova u Srbiji, za obavljanje naučnoistraživačke delatnosti akreditovana je 41 visokoškolska ustanova od kojih 5 u sastavu Univerziteta u Novom Sadu.

Na osnovu odluke Odbora za akreditaciju Ministarstva za nauku i zaštitu životne sredine Republike Srbije, u junu 2006. godine Fakultet je započeo pripremu dokumentacije prema obrascu Zahteva za akreditaciju visokoškolskih ustanova za obavljanje naučnoistraživačke delatnosti sa rokom za predaju zahteva do 31. oktobra 2006. godine.

Fakultet je zahtev podneo u propisanom roku, a isti je sadržao nekoliko hiljada strana u prilogu. U pripremi prijave s velikom ozbiljnošću pristupili su svi istraživači Fakulteta, uprava Fakulteta i sve službe Fakulteta, a posebno resorni prodekan prof. dr Janko Hodolič.

Deo teksta Odluke:

Na osnovu člana 18. tačka 2. Zakona o naučnoistraživačkoj delatnosti (Službeni glasnik RS, br. 110/05 i 50/06 – ispravka) i na osnovu čl. 5. i 10. Pravilnika o vrednovanju naučnoistraživačkog rada i postupku akreditacije naučnoistraživačkih organizacija (Službeni glasnik RS, broj 90/06), a na zahtev Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Trg Dositeja Obradovića broj 6, broj zahteva: 01-1743 od 30.10.2006. godine,

Odbor za akreditaciju naučnoistraživačkih organizacija donosi

ODLUKU

1. AKREDITUJE SE FAKULTET TEHNIČKIH NAUKA U NOVOM SADU, Trg Dositeja Obradovića broj 6, kao državni fakultet u oblasti prirodno-matematičkih nauka – tehnička mehanika, matematika i fizika; tehničko-tehnoloških nauka – mašinstvo, građevina i geodezija, elektrotehnika i računarstvo, arhitektura i urbanizam, saobraćaj, industrijsko inženjerstvo i industrijski menadžment i inženjerstvo zaštite životne sredine; multidisciplinarnih nauka – mehatronika i grafičko inženjerstvo i dizajn i društvenih nauka – menadžment i biznis, za obavljanje naučnoistraživačke delatnosti jer ispunjava uslove propisane u čl. 5. i 10. Pravilnika o vrednovanju naučnoistraživačkog rada i postupku akreditacije naučnoistraživačkih organizacija (Službeni glasnik RS, broj 90/06).

2. Ovu odluku dostaviti Ministarstvu nauke i zaštite životne sredine radi upisa u Registar naučnoistraživačkih organizacija i Fakultetu, podnosiocu zahteva za akreditaciju.