Припремна настава - Сценска архитектура, техника и дизајн


06.02.2023. - 12:25 

Отворене су пријаве за припремну наставу за упис у прву годину Основних академских студија Сценска архитектура, техника и дизајн, која ће се одвијати уживо и online од 25. фебруара 2023. године.

Пријемни испит за упис се састоји из два дела.

Први део је Тест опште културе и информисаности. Садржи шездесет питања из области архитектуре, сценских, визуелних, примењених уметности и дизајна, књижевности, историје, као и опште културе и информисаности. Питања из наведених области су формирана из литературе, из предавања са припремне наставе и из медија и канала за информисање. Овај део испита траје четири сата и носи максимално 30 бодова.

Други део је Разговор комисије са кандидатима, оквирно траје 10 минута и посвећен је упознавању са кандидатима, њиховим интересовањима, мотивима за упис на студије и сличним темама. И овај део испита носи максимално 30 бодова. Оба дела се полажу у истом дану.

Припремну наставу за полагање пријемног испита чини низ предавања и радионица на којима се кроз теоријски и практичан рад полазници упознају са основним појмовима који су важни за област сценске архитектуре и дизајна. Време одржавања наставе: фебруар-мај 2023. Припремна настава у овим терминима је бесплатна.

Термински план припремне наставе можете преузети ОВДЕ.

Уколико желите да се пријавите или да добијете више информација, пишите нам на : pripremna.scen@uns.ac.rs

Више информација је доступно на линку.