Предмет: Основе рачунарства (06 - M111)


Основне информације

КатегоријаСтручно-апликативни
Научна област
МултидисциплинарнаНе
ЕСПБ2
Матичне организационе јединице предмета

Тренутно нема података о матичним организационим јединицама предмета!
Програм предмета

Програм се примењује од 01.10.2007..

Оспособљавање студената за рад са основним програмима опште намене.
Стечена знања представљају основу за масовније коришћење рачунара а посебно за групу предмета који базирају на примени рачунара у машинству.
Основни појмови у области рачунарских технологија. Основе оперативног система Мицрософт Wиндоwс. Програм за уређење текста Мицрософт Wорд. Програм за рад са табелама Мицрософт Еxцел. Програм за обликовање презентација Мицрософт Поwерпоинт. Интернет, основни концепти и алати – Интернет Еxплорер и Оутлоок Еxпрес. Основе програмирања у програмском окружењу Висуал Басиц.
Рачунарске вежбе и колоквијуми из карактеристичних софтверских модула. Током вежби студенти су обавезни да положе три колоквијума. Колоквијуми се изводе на вежбама, а раде се на рачунару. да би студент стекао право да изађе на завршни испит мора да положи сва три колоквијума.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
Луковић И., Стефановић Д., Ракић М., Стефановић Н.Основе рачунарских технологија и програмирања, приручник за вежбе2002ФТН, Нови СадСрпски језик
Крсмановић Ц., Стефановић Д., Васић В., Живанић Д.Основи рачунарства, приручник за вежбе – скрипта2005ФТН, Нови СадСрпски језик
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Домаћи задатакдада30.00
Писмени део испита - комбиновани задаци и теоријанеда70.00
Име и презимеВид наставе
Недостаје слика

Познановић др Ненад
Доцент

Рачунарске вежбе
Недостаје слика

Познић Александар

Рачунарске вежбе