TEHNIČKA I EKOLOŠKA ANALIZA RADA INDUSTRIJSKOG POSTROJENJA „DIJAMANT“ DOO – ZRENJANIN

  • Milica Vilovski
  • Zoran Čepić Docent
Ključne reči: prehrambena industrija, tehnička analiza, ekološka analiza

Apstrakt

Rad sadrži opis tehnologije proizvodnog procesa rada objekata ljuštione i presaone prehrambenog industrijskog postrojenja „Dijamant“ DOO u Zrenjaninu, kao i detaljnu analizu uticaja proizvodnog procesa na životnu i radnu sredinu.

 

Reference

[1] https://www.dijamant.rs/ (pristupljeno 22.11.2023.)
[2] Studija o proceni uticaja projekta “Izgradnja presaone sa veznim delom (P+1), ljuštione (P+2+Pk), sa platoom za dnevnu ćeliju, transportnog mosta, dnevne ćelije sa platformom za vertikalni transporter ̶ faza I na katastarskim parcelama 3736 i 9627/4 KO Zrenjanin I“, Axis građevinski biro DOO, Sremska Kamenica, 2023.
[3] Grujić R, Jašić M. Održive tehnologije u prehrambenoj industriji, Tehnološki fakultet Zvornik, Univerzitet u istočnom Sarajevu, Zvornik, Univerzitet u Tuzli, Tehnološki fakultet Tuzla, Tuzla.
[4] Knežević D, Nišić D, Cvjetić A, Ranđelović D, Sekulić Z. 2015. Monitoring u životnoj sredini, odabrana poglavlja, Rudarsko ̶ geološki fakultet, Univerzitet u Beogradu, Beograd.
Objavljeno
2024-10-09
Sekcija
Inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu