ENTERIJERSKO RJEŠENJE ENTERIJERA RESTORANA U ZGRADI RADNIČKOG UNIVERZITETA
Ključne reči:
Enterijer, restoran, Radnički univerzitet
Apstrakt
Glavni cilj projektnog zadatka na kome se zasniva istraživački rad jeste upoznavanje metodologije procesa projektovanja unutrašnjih prostora i svih faza razvoja prilikom projektovanja enterijera. Detaljnim istraživanjem obuhvaćene su teme analize i valorizacije konteksta, postavke prostornog rješenja, arhitektonske konstrukcije, upotrebe i dizajna svjetla kao i materijala u enterijeru. Kako bi se na što bolji način upoznali prostori javne i komercijalne namjene i izučile kompleksne prostorne cjeline, izabrana je tipologija restorana sa lokacijom u zgradi Radničkog univerziteta.
Reference
[1] Zakon o ugostiteljstvu, https://www.paragraf.rs/propisi/zakon-o-ugostiteljstvu.html , posjećeno juna 2022. godine
[2] Istorija wabi-sabi učenja, https://wabisabilife.cz/en/wabi-sabi-history/ , posjećeno avgusta 2022. godine
[3] Istorija wabi-sabi učenja, https://wabisabilife.cz/en/wabi-sabi-history/ , posjećeno avgusta 2022. godine
[4] Noma 2.0, https://www.archdaily.com/902436/noma-big, posjećeno avgusta 2022. godine
[5] Noma 2.0, https://www.archdaily.com/902436/noma-big, posjećeno avgusta 2022. godine
[2] Istorija wabi-sabi učenja, https://wabisabilife.cz/en/wabi-sabi-history/ , posjećeno avgusta 2022. godine
[3] Istorija wabi-sabi učenja, https://wabisabilife.cz/en/wabi-sabi-history/ , posjećeno avgusta 2022. godine
[4] Noma 2.0, https://www.archdaily.com/902436/noma-big, posjećeno avgusta 2022. godine
[5] Noma 2.0, https://www.archdaily.com/902436/noma-big, posjećeno avgusta 2022. godine
Objavljeno
2023-02-03
Sekcija
Arhitektura