Poštovani studenti i kolege,

Dobrodošli na Katedru za sisteme, signale i upravljanje pri Odseku za automatiku, geomatiku i upravljanje sistemima. Ponosni smo što vam možemo ponuditi programe koji se bave savremenim i inovativnim naučnim oblastima kao što su Automatika i upravljanje sistemima, Geoinformatika i Biomedicinsko inženjerstvo.

Naš cilj je da vam pružimo najviši nivo obrazovanja kroz osnovne, master i doktorske studije. Nastojimo da našim studentima obezbedimo široka teorijska i praktična znanja koja će im omogućiti da se suoče sa izazovima savremenog sveta. Bilo da se radi o projektovanju složenih upravljačkih sistema, primeni najnovijih geoinformacionih tehnologija ili razvoju naprednih medicinskih uređaja, naši programi su kreirani tako da podstiču multidisciplinarnost i inovativnost.

Naši studijski programi su osmišljeni tako da studentima omoguće sticanje neophodnih veština i kompetencija koje će ih učiniti konkurentnim na tržištu rada. Inženjeri koji završe program Automatika i upravljanje sistemima biće spremni za rad u industriji i razvojnim centrima. Stručnjaci iz oblasti Geoinformatike mogu očekivati zaposlenje u geodetskim firmama, IT kompanijama koje se bave obradom geoprostornih podataka, katastrima, građevinskim i urbanističkim zavodima, kao i u državnim institucijama koje se bave prostornim planiranjem. Biomedicinski inženjeri će biti traženi u medicinskim ustanovama, istraživačkim centrima i kompanijama za razvoj i proizvodnju medicinske opreme.

Ponosni smo na naše studente i nastavnike koji zajedno rade na stvaranju dinamične i inspirativne akademske zajednice. Vaše učešće u nastavi, istraživanju i razvoju je od neprocenjive vrednosti i uvereni smo da će vaš trud doprineti daljem unapređenju naših studijskih programa i katedre u celini.

Pozivamo vas da iskoristite sve mogućnosti koje vam nudimo i da svojim radom i zalaganjem doprinesete zajedničkom uspehu. Naša vrata su vam uvek otvorena za sva pitanja, predloge i inicijative.

 

S poštovanjem,

Miro Govedarica