Najveća posvećenost Katedre za matematiku je da pruži studentima fundamentalna znanja iz različitih matematičkih oblasti. Članovi Katedre izvode nastavu iz matematičkih oblasti na svim nivoima akademskih studija Fakulteta tehničkih nauka. Nastavni proces odvija se na 27 akreditovanih studijskih programa na osnovnim akademskim studijama, kao i na 2 studijska programa na osnovnim strukovnim studijama na Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Katedra za matematiku ima i svoja dva akreditovana studijska programa:

  • master akademske studije Matematika u tehnici (akademsko zvanje Master inženjera primenjene matematike)
  • doktorske akademske studije Matematika u tehnici (akademsko zvanje doktor nauka-primenjena matematika)

Master i doktorske studije Matematika u tehnici kreirane su sa ciljem da se jačaju i razvijaju istraživanja u oblastima matematike sa primenom u inženjerstvu. Pored redovnog nastavnog rada studenti imaju mogućnost da budu uključeni u naučno-istraživački rad, domaće i međunarodne projekte i konferencije.

Rad u okviru Centra za matematiku i statistiku  odvija se kroz naučne i druge projekte, međunarodnu saradnju, održavanje seminara, naučnih skupova i rad sa mladim istraživačima.

Članovi Katedre su uključeni u mnoge naučno-istraživačke projekte. Aktuelnost istraživanja ogleda se u značajnom broju radova objavljenih u međunarodnim časopisima sa impakt faktorom dok značaj rezultata samih istraživanja je vidljiv kroz citiranost.

Nastavnici Katedre za matematiku su posvećeni svojoj misiji da obrazuju i pružaju znanje novim generacijama studenata.

Ispred članova Katedre za matematiku želim svim studentima uspešno studiranje, lepe studentske dane, kao i da tokom studija steknete neophodna znanja koja će vas pripremiti za buduće izazove.