KATEDRA ZA KVALITET, EFEKTIVNOST I LOGISTIKU je od svog osnivanja posvećena, kako radu sa studentima, kroz nastavni proces, tako i sa privredom, kroz brojne projekte, realizovane sa ciljem razvoja i popularizacije oblasti kvaliteta, logistike i održavanja, koje su direktno i predmet rada Katedre. Prioritet u radu svih zaposlenih nastavnika i saradnika je stalno usavršavanje i praćenje aktuelnih svetskih trendova u ovim uvek atraktivnim oblastima, kao i prenošenje znanja studentima i privredi.

Članovi Katedre su takođe, kroz njen razvoj, uzimali učešće u brojnim istraživačkim i naučnim projektima, iz oblasti osnovnih istraživanja, tehnološkog razvoja, projekata inovacione delatnosti, kao i međunarodnih projekata u okviru TEMPUS, ERASMUS i drugih programa.

Teško je danas u Srbiji i okruženju pronaći organizaciju u kojoj nekadašnji i sadašnji članovi Katedre nisu svojim znanjem, iskustvom, jedinstvenom i već nadaleko prepoznatljivom metodologijom i ostalim raspoloživim resursima, pomogli liderima i menadžerima da poslovanje svojih organizacija podignu na viši nivo.

Jedna od važnih karakteristika studiranja na modulu Menadžment kvaliteta i logistike, u okviru studijskog programa Inženjerski menadžment, odnosno studijske grupe Kvalitet i logistika na studijskom programu Industrijsko inženjerstvo je da veliki broj naših studenata zaposlenje stiče praktično odmah po završetku studija, a neretko već i tokom studija, posebno ukoliko govorimo o nivou master akademskih studija. Veliki broj organizacija i raznovrsnost njihovih delatnosti, u kojima se naši studenti zapošljavaju, govore o opsegu znanja koje stiču na studijama. Bliska saradnja sa ovim organizacijama omogućava sagledavanje potreba privrede i tržišta rada i održavanje koraka sa savremenim znanjima i veštinama, koje su neophodne budućim inženjerima.