Poštovane koleginice i kolege, dragi studenti i prijatelji Katedre za konstrukciono mašinstvo, transportne sisteme i logistiku,

Sa velikim zadovoljstvom vas pozdravljam ispred Katedre za konstrukciono mašinstvo, transportne sisteme i logistiku.

Katedra za konstrukciono mašinstvo, transportne sisteme i logistiku spada među najstarije katedre Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Formiranje Katedre je vezano za 1962. – 1963. godinu a Katedra je u ovom formatu i nazivu nastala školske 1998. – 1999. godine nakon sprovedenih organizacionih promena na Fakultetu Tehničkih Nauka.

Osnovna tri stuba na kojima počiva Katedra su: nastava, nauka i saradnja sa privrednim subjektima. Na Katedri se insistira na međusobnoj povezanosti ove tri oblasti u smislu da se znanja i iskustva članova Katedre stečena kroz konstantan naučno istraživački rad i saradnju sa privrednim subjektima u zemlji i regionu prenose studentima kroz konstantno ažuriranje nastavnih materijala. Na taj način želimo da našim studentima prenesemo praktična i upotrebljiva znanja i veštine kako bi nakon završenih studija mogli da nađu svoje mesto u savremenim poslovnim sistemima. Iskustva naših studenata nakon završenih studija kao i povratne informacije od njihovih mentora u industriji nam govore o ispravnosti ovakvog pristupa.

 

Sa Poštovanjem,

Profesor dr Ninoslav Zuber, Katedre za konstrukciono mašinstvo, transportne sisteme i logistiku