Dragi studenti, koleginice i kolege,

Sa velikim zadovoljstvom vas pozdravljam u ime Katedre za tehnologije oblikovanja materijala i inženjerstvo površina. Naša Katedra se ponosi bogatom tradicijom i višedecenijskim iskustvom u obrazovanju i istraživanju, što nas čini prepoznatljivima ne samo u okviru Departmana za proizvodno mašinstvo, već i celog Fakulteta tehničkih nauka.

Primarni cilj naše katedre je da vas pripremimo za buduće izazove. Svesni smo brzih promena u industriji i potrebe za inovacijama, stoga kontinuirano unapređujemo naše nastavne planove i istraživačke aktivnosti. Naši studenti imaju priliku da se upoznaju i sa najnovijim metodama, postupcima, dostignućima i trendovima u domenu tehnologija oblikovanja materijala i inženjerstva površina. Takođe, mogu raditi na savremenoj opremi, koristiti različite CAD i CEA softvere, projektovati procese uz pomoć tehnologija virtualnu realnosti. Kroz naš program, koji obuhvata predavanja, praktične vežbe, laboratorijske eksperimente i projekte, ne samo da stičete teorijska znanja, već i praktične veštine koje će vam pomoći da postanete uspešni inženjeri.

Aktivno radimo na povezivanju akademske zajednice sa industrijom, omogućavajući vam da se uključite u projekte koji imaju direktan uticaj na realne proizvodne procese.Takođe, blisko sarađujemo sa mnogim univerzitetima i institutima u Evropi, Kini, Japanu, Maleziji i SAD-u, što vam otvara mogućnosti za boravak i usavršavanje na renomiranim institucijama u inostranstvu.. 

Posebno želimo da uključimo mlade istraživače i studente u naše projekte, jer verujemo da vaša kreativnost i entuzijazam mogu generisati nova znanja. Naša misija je da inspirišemo mlade talente da pomognu daljem tehnološkom napretku u oblasti proizvodnog mašinstva, posebno u razvoju tehnologija oblikovanja materijala i inženjerstva površina. Verujem da zajedno možemo stvoriti dinamično i podsticajno okruženje koje će doprineti vašem profesionalnom razvoju i napretku. Uvek smo otvoreni za nove ideje i saradnju, pa vas pozivam da se aktivno uključite u rad Katedre, postavljate pitanja i tražite savete. Naša vrata su uvek otvorena za vas!

Radujem se svim budućim izazovima i saradnji s vama.

 

S poštovanjem,

Prof. dr Mladomir Milutinović, šef Katedre