ТРОСЛОЈНА АРХИТЕКТУРА КАО СОФТВЕРСКО РЕШЕЊЕ СИСТЕМА ЗА ЕВИДЕНЦИЈУ ТРЕНИНГА

  • Јована Матковић
Ključne reči: Микроконтролер, веб апликација, Android апликација

Apstrakt

У овом раду описано је развијање целокупног система за евиденцију тренинга у спортским центрима и теретанама. Као софтверско решење имплементиране су веб и апликација за мобилне уређаје за тренере где се могу клијентима креирати налози и састављати планови тренинга. За ово решење коришћен је JavaScript програмски језик. Као хардверско решење имплементиран је мали ембедед уређај за клијенте који се може користити током тренинга за праћење вежби и здравстваних параметара.

Reference

[1] Шта је Internet of Things, https://samoobrazovanje.rs/sta-je-internet-of-things-internet-inteligentnih-uredjaja/, последњи приступ децембар 2023.
[2] Шта је Node? https://www.skolaprogramiranja.rs/sta-je-to-node/, poslednji pristup oktobar 2023.
[3] WebSocket vs. HTTP https://sendbird.com/developer/tutorials/websocket-vs-http-communication-protocols последњи приступ децембар 2023.
[4] MongoDB и Mongoose https://www.mongodb.com/developer/languages/javascript/getting-started-with-mongodb-and-mongoose/, последњи приступ децембар 2023.
[5] Шта је Model-View-Controller https://blog.logrocket.com/building-structuring-node-js-mvc-application/ последњи приступ децембар 2023.
Objavljeno
2024-09-03
Sekcija
Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo