UTICAJ NAČINA PREZENTOVANJA KOMPANIJE I PROIZVODA NA ODLUKU O KUPOVINI PROIZVODA HARDWARE-IN-THE-LOOP TEHNOLOGIJE

  • Milica Obradović
  • Ivana Tomic Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad
Ključne reči: Vizualizacija podataka, prodajna prezentacija, HIL tehnologija

Apstrakt

Cilj rada je procena uticaja načina prezentovanja profila kompanije i proizvodnog programa na odluku o kupovini uređaja Hardware-in-the-loop tehnologije. Potencijalnim kupcima su isti podaci prikazivani u formi infografike, fotografija sa tekstom i animirane infografike, i njihovim odgovorima procenjivani su faktori pouzdanosti, razumevanja, unapređivanja i prominencije. Grupa koja je posmatrala prezentaciju sa infografikama iskazala je najveće poverenje prema kompaniji, dok sam način prezentovanja nije imao uticaja na ostale posmatrane faktore, kao i na odluku o kupovini.

Reference

[1] B2B International "Architecting the ultimate B2b customer experience." https://www.b2binternational.com/publications/architecting-the-ultimate-b2bcustomer-experience/ (pristupljeno u aprilu 2023).
[2] InfoGraphic Design Team “7 Paramount Components of Visual Communication” https://www.infographicdesignteam.com/blog/components-of-visual-communication/ (pristupljeno u avgustu 2023).
[3] Lizzy Smiley “How To Use Visual Communication and Why It Matters” https://www.techsmith.com/blog/why-visual-communication-matters/ (pristupljeno u avgustu 2023).
[4] Danka Ninković Slavnić “Fotografija kao sredstvo vizuelne komunikacije”, Beograd, Fakultet političkih nauka, 2006.
[5] Rebecca Strehlow “8 best types of infographics and when to use them” https://www.wix.com/blog/types-of-infographics (pristupljeno u aprilu 2023)
[6] Michal Wachstock “10 types of videos and how to use them” https://www.blings.io/types-of-videos/
(pristupljeno u maju 2023)
Objavljeno
2024-07-03
Sekcija
Grafičko inženjerstvo i dizajn