Позив на предавање престижне јапанске компаније “NIDEC” која долази у Нови Сад [са линком за приступ]


01.04.2021. - 17:13 

Позивамо вас на предавање господина Јун Секија, председника престижне јапанске компаније “NIDEC”, које се организује циљано за студенте Факултета техничких наука. Наш факултет је приоритетна институција где ће господин Секи, који ужива велико поштовање у пословном свету на глобалном нивоу, представити рад и планове ове компаније на тржишту које отвара у нашем граду.

Како је Факултет техничких наука први факултет са којим компанија “NIDEC” започиње овакав вид сарадње, позивамо вас да искористите ову јединствену прилику и присуствујете предавању које ће бити одржано online у четвртак, 8. априла 2021. са почетком у 14 часова путем платформе MS Teams.

Факултет техничких наука ће истог дана са овом компанијом потписати Споразум о пословно - техничкој сарадњи, а са Kyoto University of Advanced Science Меморандум о разумевању, чиме ће се остварити тесна сарадња са јапанским представницима привреде и образовања, која је од изузетног значаја за наше студенте.

Компанија “NIDEC” је одабрала да у Новом Саду гради један од својих највећих производних центара у Европи, бави се производњом електро мотора за различите потребе и има 296 испостава које се налазе, осим у Јапану, и широм Азије, Европе и Америке.

Долазак овог гиганта у Нови Сад најављиван је као "револуција у реиндустријализацији", а компанија би, према ранијим најавама, требало да уложи око 1,9 милијарди долара у изградњу фабрике. Поред фабрике, “NIDEC” у Новом Саду гради и центар за истраживање и развој и запошљаваће велики број наших инжењера.

Заинтересовани студенти ће моћи предавању да приступе путем ОВОГ ЛИНКА.
У зависности да ли ћете приступати путем MS Teams апликације или путем интернет претраживача, потребно је да претходно будете конектовани на вашу одабрану платформу за MS Teams.

Студентима који су извршили пријаву путем Google форме у претходном периоду, догађај ће се приказати у Календару у MS Teams-у.