Предмет: Технике презентације у сценском дизајну (12 - ASO22)


Основне информације

КатегоријаСтручно-апликативни
Научна областТеорије и интерпретације геометријског простора у архитектури и урбанизму
МултидисциплинарнаНе
ЕСПБ3
Матичне организационе јединице предмета

Департман за архитектуру и урбанизам
Програм предмета

Програм се примењује од 01.10.2013..

Оспособљавање студената да схвате технике и начине интерактивних комуникација и медија, њихов развој, различите концепте и да коришћењем различитих, вербалних техника и компјутерских софтвера науче да представе свој рад из области сценске архитектуре, технике и дизајна.
Оспособљеност студената за самостални и групни рад на конципирању, припреми и реализацији презентације дела из области сценске архитектуре, технике и дизајна коришћењем свих расположивих медија и техника презентације.
Увод и дефинисање основних техника презентација: вербалне, мултимедијалне и специјалне. Подела презентација: по циљним групама, по намени, по жељеном ефекту, по начину, по примењеним техникама и по медијима одговарајућим за сценски дизајн. Примена рачунарске и мултимедијске технологије у презентацијама. Посебни типови презентација (интерактивне презентације). Практична настава (вежбе) ће се изводити у компјутерској лабораторији специјално опремљеној софтверима за технике презентације (PowerPoint, Photoshop, Illustrator, InDesign, HTML, Dream-weaver, Flash, Saund Forge, Premiere). Циљ вежбања је да се студенти обуче креирању различитих типова презентација за различите потребе и медије, у сценском дизајну. Студенти ће радити пројекате у мањим групама.
Предавања у амфитеатру. Консултације. Студент припрема вербалну и аудио-визуелну презентацију слободне теме из области сценске архитектуре, техника и дизајна. Усмена презентација овог рада. Припрема и штампање постера за презентацију. Оцена испита се формира на основу похађања предавања и успеха вербалне и визуелне презентације и квалитета постера.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
Романиело, С.Photoshop CS22006Компјутерска библиотека, ЧачакСрпски језик
Алексић, З.Illustrator CS22006Компјутерска библиотека, ЧачакСрпски језик
Алексић, З.InDesign CS2005Компјутерска библиотека, ЧачакСрпски језик
Десимировић, Н.; Ранђеловић, М.Web dizajn2005PC. књига, БеоградСрпски језик
Холшлаг, Е. М.HTML и CSS2006Компјутерска библиотека, ЧачакСрпски језик
Игић, Д.Sound Forge2002Синкопа, БеоградСрпски језик
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Предметни пројекатдада45.00
Присуство на предавањимадада5.00
Семинарски раддада20.00
Усмени део испитанеда30.00
Име и презимеВид наставе
Недостаје слика

Шиђанин др Предраг
Редовни професор

Предавања