ванр. проф. Радослав Миленковић


Недостаје слика

Радослав Миленковић

Ванредни професор из поља уметности


Телефон
E-mail
Академско звањеВанредни професор из поља уметности
Тренутно нема података о биографији запосленог!
Ванредни професор из поља уметности
11.04.2018.
Радно местоОдДоОрганизациона јединица
Ванредни професор25.12.2014.01.03.2018.Катедра за уметност
НазивУ Установи
Самостални позоришни пројекат - Идиот, Достојевски, глумац

Диплома

Драмске и аудиовизуелне уметности

Академија уметности

1981

Режија позоришне представе - Патње господина Мокнпота, Петера Вајса, Српско нардно позориште

Диплома

Драмске и аудиовизуелне уметности

Факултет драмских уметности

1991

Критеријум продукцијеОпис
(УД33) учешће у раду жирија на домаћим и страним фестивалима и манифестацијама и учешће у раду жирија на домаћим и страним конкурсима за пројекте из области драмских и аудиовизуелних уметности, улога селектора на домаћим и страним фестивалима и манифестацијама17. Међународни позоришни фестивал „Арт Трема фест“, члан жирија, Рума, 2014.
(УД34) објављена теоријска или уџбеничка дела у земљи и иностранству (књиге и стручна периодика)Миленковић, Р.: као уредник едиције Diegesis, и издавачке куће Лапис, објавио је следећа дела: Питер Брук, ПРАЗАН ПРОСТОР; Петер Сонди: ТЕОРИЈА МОДЕРНЕ ДРАМЕ; Фолкер Клоц: ОТВОРЕНА И ЗАТВОРЕНА ФОРМА У ДРАМИ; као и низ драмских дела Милијера, Пинтера, Сревантеса и других аутора.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуКОРИОЛАН (CORIOLANUS), играни филм, режија: Ралф Фајнс (Ralph Fiennes), Artemis Films, Atlantic Swiss Productions & Magnolia Mae Films, Велика Британија, 2011.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуБранислав Нушић: ГОСПОЂА МИНИСТАРКА, Срско народно позориште, Нови Сад, 2014.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуДушан Ковачевић: КУМОВИ, улога: ВУЧКО, режија: Душан Ковачевић, Звездара театар, Београд, 2012.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуВиљем Шекспир: БОГОЈАВЉЕНСКА НОЋ, улога: МАЛВОЛИО, режија: Егон Савин, Српско народно позориште, Нови Сад, 2013.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуМилош Црњански: ДНЕВНИК О ЧАРНОЈЕВИЋУ, драматизација и режија, Радио Београд, Радиотека, 21. април 2013.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуЂерђ Шпиро: ПРАХ, превод, адаптација и режија, Радио Београд, Радиотека, 29. април 2014.
(УД21) награде и признања за уметнички допринос у драмском и аудиовизуелном уметничком делу на смотрама и фестивалима у земљи и иностранствуНаграда „Никола Милић“ за најбољу епизодну улогу (у представи „Кумови“, режија: Бранимир Брстина, Звездара театар, Београд), Дани комедије, Јагодина, 2012.
(УД22) награде и признања за уметнички рад у земљи и иностранствуГодишња награда Срског народног позоришта (за улогу Малволија у представи „Богојављенска ноћ“, режија: Егон Савин), Нови Сад, 2014.
ЗвањеУжа научна областВисокошколска установаДатум избора
Ванредни професор из поља уметностиДрамске и аудиовизуелне уметности у уметности у архитектури, техници и дизајнуУниверзитет у Новом Саду11.04.2018.
Ванредни професорДрамске и аудиовизуелне уметности у уметности у архитектури, техници и дизајнуУниверзитет у Новом Саду25.12.2014.