проф. Марко Лађушић


Недостаје слика

Марко Лађушић

Редовни професор


Телефон
E-mail
Академско звањеРедовни професор
Тренутно нема података о биографији запосленог!
НазивУ Установи
-

Диплома

Ликовне уметности

Факултет примењених уметности

1995

Критеријум продукцијеОпис
(УЛ12) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на колективним жирираним изложбама и манифестацијама; учешће у ауторским кустоским изложбама и пројектима; реализација ауторског дела у јавном просторуПостављене ауторске скулптуре Марка Лађушића, Музеј Terra, Кикинда, 2018.
(УЛ12) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на колективним жирираним изложбама и манифестацијама; учешће у ауторским кустоским изложбама и пројектима; реализација ауторског дела у јавном просторуСамостална изложба ХАОС, галерија Дар-мар, Београд, 2015.
(УЛ12) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на колективним жирираним изложбама и манифестацијама; учешће у ауторским кустоским изложбама и пројектима; реализација ауторског дела у јавном просторуАРТИКЛАЖА, пројекат под покровитељством Апатинске пиваре, реализована инсталација испред Куле Небојша, Калемегдан, Београд, 2017., и испред Шабачке тврђаве у оквиру Шабачког летњег фестивала, 2017.
(УЛ12) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на колективним жирираним изложбама и манифестацијама; учешће у ауторским кустоским изложбама и пројектима; реализација ауторског дела у јавном просторуРЕЦИКЛАЖА, аутор изложбе младих уметника, Музеј Југославије, 2016.
(УЛ12) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на колективним жирираним изложбама и манифестацијама; учешће у ауторским кустоским изложбама и пројектима; реализација ауторског дела у јавном просторуНЕСТАЛИ, мултимедијална изложба у сарадњи са МКЦК у Филмској галерији КЦБ Београд и Галерији Академије примјењених умјетности у Ријеци, 2018.
(УЛ12) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на колективним жирираним изложбама и манифестацијама; учешће у ауторским кустоским изложбама и пројектима; реализација ауторског дела у јавном просторуАутор и вођа пројекта Black box, мултимедијална радионица и изложба, МИКСЕР фестивал, 2018.
(УЛ12) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на колективним жирираним изложбама и манифестацијама; учешће у ауторским кустоским изложбама и пројектима; реализација ауторског дела у јавном просторуМеђународна мултимедијална колонија Тршић, арт-директор пројекта, 2018.
(УЛ12) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на колективним жирираним изложбама и манифестацијама; учешће у ауторским кустоским изложбама и пројектима; реализација ауторског дела у јавном просторуАутор и вођа пројекта Black box, мултимедијална радионица и изложба, МИКСЕР фестивал, Београд, 2015.
(УЛ12) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на колективним жирираним изложбама и манифестацијама; учешће у ауторским кустоским изложбама и пројектима; реализација ауторског дела у јавном просторуАутор и вођа пројекта Black box, мултимедијална радионица и изложба, МИКСЕР фестивал, Београд, 2016.
(УЛ12) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на колективним жирираним изложбама и манифестацијама; учешће у ауторским кустоским изложбама и пројектима; реализација ауторског дела у јавном просторуАутор и вођа пројекта Black box, мултимедијална радионица и изложба, МИКСЕР фестивал, Београд, 2017.
(УЛ32) мајсторски курсеви, семинари, радионице и јавна предавања у земљи и иностранствуМапирање и реализација радионица на тему града Ријеке у оквиру ЕПК Ријека 2020. у сарадњи са Музејом града Ријеке. 2018.
(УЛ33) учешће у раду оцењивачких и селекторских жирија на домаћим и страним изложбама и манифестацијамаЧлан кустоског тима српске Студентске секције на Прашком квадријеналу сценског дизајна PQ15 – Златна медаља за успостављање дијалога, Праг, Чешка република, 2015.
(УЛ11) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на самосталним изложбама и манифестацијамаСамостална изложба цртежа, галерија Меандер, Културни центар Апатин, 2016.
(УЛ11) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на самосталним изложбама и манифестацијамаСамостална изложба цртежа, галерија Меандер, Културни центар Апатин, 2016.
ЗвањеУжа научна областВисокошколска установаДатум избора
Редовни професорЦртањеУниверзитет у Новом Саду01.08.2015.