Предмет: Транспортно-логистичке особине робе (06 - S019)


Основне информације

КатегоријаНаучно-стручни
Научна областИнтегрални транспорт и логистика
МултидисциплинарнаНе
ЕСПБ4
Матичне организационе јединице предмета

Департман за саобраћај
Програм предмета

Програм се примењује од 01.10.2009..

Упознавање студената са особинама у транспортно-логистичким системима. Стицање сазнања о: амбалажним материјалима, амбалажи и паковању, транспортним и претоварним средствима у процесима паковања, складиштења и транспорта робе.
Познавање техничких, технолошких, безбедносних, економских, административних и еколошких услова руковања, складиштења и транспорта робе упаковане у амбалажу која је израђена од разних врста материјала, са посебним нагласком на избор транспортне амбалаже, паковања и транспортних средстава. Схватање последица неправилне и недовољне заштите робе, код паковања, складиштења и транспорта.
Класификација материјала (метални и неметални материјали) за израду амбалаже. Функције и подела амбалаже у транспортно-логистичким токовима робе. Особине и врсте амбалажних материјала. Производни процеси везани за материјале, амбалажу и паковање. Облици амбалаже. Системи паковања и подела машина за паковање. Дизајн и конструкција амбалаже. Избор и испитивање амбалаже. Прописи и стандарди из области амбалаже и паковања. Захтеви робе у физичкој дистрибуцији. Интеракција амбалаже са: палетема, контејнерима, складиштима и транспортним средствима. Техничка средства за руковање у робним токовима. Повратни токови робе.
Предавања, аудиторне, графичке и лабораторијске вежбе. Консултације око израде семинарског рада.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
Тепић, Ј., Танацков, И., Стојић, Г., Сремац, С.Познавање робе у транспорту 22012ФТН Издаваштво, Нови СадСрпски језик
Тепић, Ј., Танацков, И., Стојић, Г., Сремац. Транспортно-логистичке особине и токови робе2013ФТН Издаваштво Нови СадСрпски језик
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Присуство на вежбамадада5.00
Колоквијумдада40.00
Присуство на предавањимадада5.00
Семинарски раддада20.00
Усмени део испитанеда30.00
Име и презимеВид наставе
Недостаје слика

Ђелошевић Мирко
Доцент

Предавања
Недостаје слика

Ђелошевић Мирко
Доцент

Аудиторне вежбе