Предмет: Управљање пројектима и грађењем 2 (06 - A394)


Основне информације

КатегоријаСтручно-апликативни
Научна областАрхитектонско-урбанистичко планирање, пројектовање и теорија
МултидисциплинарнаНе
ЕСПБ5
Матичне организационе јединице предмета

Департман за грађевинарство и геодезију
Програм предмета

Програм се примењује од 01.10.2007..

Стицање знања о процесу грађења грађевинских објеката и начинима организовања радова при извођењу објеката високоградње.
Оспособљеност за израду елабората организације и уређења градилишта, израду динамичких планова грађења, као и учешће у организовању и вођењу градилишта. Стечена знања директно се примењују у инжењерској пракси.
Управљање пројектима и грађењем. Пројекат технологије и организације грађења. Градилишни услови. Однос технологије грађења и организације градилишта. Шеме организације градилишта (привремени објекти, примена механизације). Организација грађења. Организација грађења и усвојена технологија. Методе планирања (ЦПМ, ПЕРТ, гантограми, циклограми). Обрада планова на рачунару. Основна документација при грађењу.
Настава се реализује кроз предавања у виду презентација појединих методских јединица и графичких вежби које студент самостално ради на часу уз консултације са асистентом. Студент на часовима вежбања на основу добијених информација (предавања, литература, консултације и генералних упутстава на почетку вежбања), решава постављене задатке (графичке вежбе). Сви одрађени и позитивно оцењени радови су услов за излазак на испит. Део вежбања се изводи у рачунрском центру и урађене рачунарске вежбе су услов за излазак на испит. Испит обухвата целокупно градиво изложено у току семестра, полаже се писмено и усмено. Писмени део испита се може полагати и кроз 2 модула у току наставног процеса. Оцена испита се формира на основу похађања предавања и вежби, оцене графичких радова, рачунарских вежби, писменог и усменог дела испита.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
Ивковић Б., Поповић Ж.Управљање пројектима у грађевинарству2005Грађевинска књигаСрпски језик
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Присуство на вежбамадада5.00
Домаћи задатакдада40.00
Графички раддада20.00
Присуство на предавањимадада5.00
Присуство на рачунарским вежбамадада10.00
Теоријски део испитанеда20.00
Име и презимеВид наставе
Недостаје слика

Дражић Јасмина

Предавања
Недостаје слика

Тривунић др Милан
Редовни професор

Предавања
Недостаје слика

Пешко др Игор
Редовни професор

Аудиторне вежбе