384 Драгољуб Новаковић, Немања Кашиковић, "Дигитална штампа"


05.12.2013. - 08:27 
Едиција: „ТЕХНИЧКЕ НАУКЕ - УЏБЕНИЦИ”

Назив уџбеника: „Дигитална штампа”

Аутори: Драгољуб Новаковић, Немања Кашиковић

Рецензенти: др Слободан Недељковић, ред. проф. Академије уметности у Новом Саду
             др Катарина Герић, ред. проф. Факултет техничких наука у Новом Саду

Издавач: Факултет техничких наука у Новом Саду

Главни и одговорни уредник:
проф. др Раде Дорословачки, декан Факултета техничких наука у Новом Саду

Штампа: ФТН - Графички центар ГРИД, Трг Доситеја Обрадовића 6, Нови Сад
Штампање одобрио: Савет за библиотечку и издавачку делатност ФТН-а у Новом Саду
Председник Савета за библиотечку и издавачку делатност:
др Радош Радивојевић, редовни професор Факултета техничких наука у Новом Саду


CIP-Каталогизација у публикацији
Библиотека Матице српске, Нови Сад
655.3.025(075.8)

НОВАКОВИЋ, Драгољуб
     Дигитална штампа / Драгољуб Новаковић, Немања
Кашиковић. - Нови Сад : Факултет техничких наука, 2013(Нови Сад : ФТН, Графички
центар ГРИД). – 206 стр. : илустр.; 24 цм. – (Едиција
“Техничке науке - уџбеници” ; бр. 384)

Тираж 300. - Библиографија.
ISBN 978-86-7892-493-4

1. Кашиковић, Немања
?) Дигитална штампа
COBISS.SR-ID 277525511

Из рецензија
Књиге из подручја дигиталне штампе на нашим подручјима скоро да не постоје. Ређа су и у свету свеобухватна и шира представљања дигиталне штампе у једној уџбеничкој целини. Из тог разлога један универзитетски уџбеник који је свеобухватан за потребе графичке струке представља значајан искорак који ће бити од велике користи студентима и графичкој струци у целини на нашим просторима. У уџбенику су прегледно и јасно обрађени и представљени најзначајнији појмови и процеси дигиталне штампе кроз посебне целине.
Др Слободан Недељковић, редовни професор
Уџбеник је свеобухватан у домену дигиталне штампе и дигитализације везане за дигиталну штампу. Аутори су посветили довољну пажњу процесу дигитализације. Посебан акценат је дат на припрему дигиталне штампе кроз методе и начине реализације припреме. Објашњени су појмови од значаја за процес стварања дигиталне слике и утицај припреме на квалитет и врсте дигиталног отиска. На посебан начин су истакнуте предности технике дигиталне штампе у односу на конвенционалне технике и указано на правце развоја дигиталне технике штампе кроз приказ подручја тиража дигиталних техника штампе.
Др Катарина Герић, редовни професор
О ауторима
Др Драгољуб Новаковић, редовни професор Факултета техничких наука у Новом Саду, рођен је 1952. године. Високо образовање од основних студија до доктора техничких наука је завршио на Факултету техничких наука Универзитета у Новом Саду. Први је доктор техничких наука у области Графичког инжењерства и дизајна. Дужи низ година је радио на пројектовању савремених компјутером управљањих машина. Објавио је већи број књига, преко 400 научних и научно-стручних радова у часописима, на скуповима у земљи и иностранству, као и већи број пројеката, студија и тема. Научна област на чијем унапређењу и развоју ради је подручје Графичког инжењерства и дизајна.
Др Немања Кашиковић, доцент Факултета техничких наука у Новом Саду, рођен је 1980. године. Високо образовање од основних студија до доктора техничких наука је завршио на Факултету техничких наука Универзитета у Новом Саду. Објавио је преко 50 научних и научно-стручних радова у часописима, на скуповима у земљи и иностранству, учествовао је у изради већег броја пројеката, студија и тема. Научна област на чијем унапређењу и развоју ради је подручје Графичког инжењерства и дизајна.
 

  • Није могуће приказати слику.