449 Павле Гладовић "Организација друмског саобраћаја", 2. издање


16.10.2014. - 13:32 
Едиција: „ТЕХНИЧКЕ НАУКЕ - УЏБЕНИЦИ”

Назив уџбеника: „Организација друмског саобраћаја”

Аутор: Павле Гладовић

Рецензенти: др Небојша Бојовић, ванр. Проф. Саобраћајног факултета у Београду
            др Ђорђе Копић, ред. проф. Факултета техничких наука у Новом Саду
                  
Издавач: Факултет техничких наука у Новом Саду

Главни и одговорни уредник:
проф. др Раде Дорословачки, декан Факултета техничких наука у Новом Саду

Штампа
: ФТН - Графички центар ГРИД, Трг Доситеја Обрадовића 6, Нови Сад
Штампање одобрио: Савет за библиотечку и издавачку делатност ФТН-а у Новом Саду
Председник Савета за библиотечку и издавачку делатност:
др Радош Радивојевић, редовни професор Факултета техничких наука у Новом Саду


CIP-Каталогизација у публикацији
Библиотека Матице српске, Нови Сад
656.1.01(075.8)
  
ГЛАДОВИЋ, Павле, 1951-
    Организација друмског саобраћаја / Павле Гладовић. - Нови Сад :
Факултет техничких наука, 2014 (Нови Сад : ГРИД) . – 227 стр. :
илустр. ; 24 цм. -  (Едиција "Техничке науке - уџбеници" ; 449)

Тираж 300. - Библиографија.
ISBN 978-86-7892-596-2

а) Друмски саобраћај - Организација



(извод из рецензије)

Аутор др Павле Гладовић, дипл.инж. саобраћаја, је реномирани стручњак за област друмског транспорта путника и робе, са великим и дугогодишњим искуством, како у пракси тако и на Универзитету. Он је овом књигом дао запажени научни допринос, јер је успео да на једном месту систематизује и обради сложену проблематику организације и управљања системом друмског саобраћаја, која до сада није детаљније презентирана и објављивана у научној литератури на нашем језичком подручју. Посебно треба истаћи, да је на основу бројних теоријских приказа и анализа, у овој књизи приказан практичан пример савремене организације једног аутотранспортног предузећа (АТП), у реалним условима процеса транспорта путника и робе.

(Проф. др Небојша Бојовић)

Бољи квалитет и ниво транспортне услуге аутотранспортних предузећа у Србији је циљ којим треба да тежи наша земља, зато нека и ова књига помогне у постизању европског квалитета и нивоа транспортне услуге, као и организације аутотранспортних система.

Пошто садржај књиге у потпуности обухвата материју која је новим наставним планом и програмом прописана за предмет: „ОРГАНИЗАЦИЈА ДРУМСКОГ САОБРАЋАЈА“, који се слуша на Саобраћајном департману Факултета техничких наука у Новом Саду, то се иста може сматрати основним уџбеником за наведени предмет (ужа научна област технологије транспортних система).

(Проф. др Ђорђе Копић)

(о аутору)

Професор др Павле Гладовић је рођен 1951. године у Београду, где је завршио основну и средњу школу. Дипломирао је на Саобраћајном факултету Универзитета у Београду 1975. године на одсеку за друмски и градски саобраћај и транспорт. За свој дипломски рад добио је другу награду „14 октобар“ РО Градски Саобраћај „Београд“ за најбољи дипломски рад у школској 1975/1976. години на тему из јавног градског саобраћаја на Саобраћајном факултету Универзитета у Београду.

Магистрирао је 1986. године а докторирао 1994. године на Саобраћајном факултету Универзитета у Београду. Добитник је Октобарске награде Привредне коморе Београда за најбољу магистарску тезу у школској 1985/1886. години у Београду. Запослен је на Факултету техничких наука Департман за саобраћај у Новом Саду од 2005. године у звању редовног професора за предмете: Технологија друмског саобраћаја и Организација друмског саобраћаја. Ангажован је у више стручних и научних асоцијација и удружења које се баве проблематиком транспорта путника и терета.

 

  • Није могуће приказати слику.