445 Миљко Сатарић, Љуба Будински Петковић, Ивана Лончаревић, Александра Михаиловић, Душан Илић "Збирка задатака из физике за студенте електротехнике"


16.10.2014. - 13:01 
Едиција: „ТЕХНИЧКЕ НАУКЕ - УЏБЕНИЦИ”

Назив уџбеника
: „Збирка задатака из физике: за студенте електротехнике”

Аутори
:  Миљко Сатарић,  Љуба Будински Петковић, Ивана Лончаревић, Александра Михаиловић
          Душан Илић

Рецензенти: др Слободан Врховац, научни саветник, Институт за физику, Земун
             др Ана Козмидис Петровић, ред. проф. Факултета техничких наука  у Новом Саду

Издавач: Факултет техничких наука у Новом Саду

Главни и одговорни уредник:
проф. др Раде Дорословачки, декан Факултета техничких наука у Новом Саду

Штампа: ФТН - Графички центар ГРИД, Трг Доситеја Обрадовића 6, Нови Сад
Штампање одобрио: Савет за библиотечку и издавачку делатност ФТН-а у Новом Саду
Председник Савета за библиотечку и издавачку делатност:
др Радош Радивојевић, редовни професор Факултета техничких наука у Новом Саду


CIP-Каталогизација у публикацији
Библиотека Матице српске, Нови Сад
53 (075.8)(076)

  Збирка задатака из физике: за студенте електротехнике /
М. [Миљко] Сатарић... [и др.]- Нови Сад :
Факултет техничких наука, 2014 (Нови Сад : ФТН, Графички
центар ГРИД) . – 250 стр. : илустр. ; 24 цм. -  (Едиција
"Техничке науке - уџбеници" ; бр. 445)

Тираж 500. - Библиографија.
ISBN 978-86-7892-591-7

а) Физика - Задаци



(из садржаја)
“Ова збирка је првенствено намењена студентима електротехнике (Департмана за енергетику, електронику и телекомуникације и Департмана за рачунарство и аутоматику) Факултета техничких наука у Новом Саду. Већина задатака представља избор са колоквијума и писмених испита који су последњих година рађени на ФТН-у.”

(из рецензије)
“Рукопис је написан на 250 страна и садржи 10 поглавља. Свако поглавље почиње кратким теоријским уводом након чега следе задаци и то од једноставних примера ка све сложенијим. Текстови задатака и решења су написани јасно и разумљиво, што студентима омогућава лакше упознавање физичких појава и закона”

(о ауторима)
Др Миљко Сатарић је дипломирао физику на Природно-математичком факултету у Новом Саду и докторирао Физику материјала  на Електротехничком факултету у Београду. Од почетка каријере ради на Факултету техничких наука у Новом Саду, где је прошао сва звања. Ту је предавао велики број разних курсева физике, од општих до специјализованих. Аутор је једног уџбеника и коаутор већег броја збирки задатака и практикума из физике. Бави се биофизиком и физиком кондензоване материје, из чега је публиковао преко 80 радова на СЦИ листи, који су цитирани око 800 пута. Дописни је члан Српске академије наука и уметности.
Др Љуба Будински-Петковић је редовни професор на Факултету техничких наука у Новом Саду. Магистрирала је у Београду, а докторирала у Новом Саду са темама из области физике површина и нумеричких симулација. Има преко 60 објављених научних радова и саопштења на научним скуповима.
Др Ивана Лончаревић, тренутно запослена као доцент на Факултету техничких наука у Новом Саду,  докторирала је 2010. године на Физичком факултету у Београду. Бави се теоријском физиком кондензованог стања материје.
Мр Александра Михаиловић  је асистент за физику на Факултету техничких наука у Новом Саду. Бави се примењеном физиком у области заштите животне средине. Коаутор је неколико радова који су публиковани у међународним и домаћим часописима и учесник научних скупова у земљи и иностранству.
Др Душан Илић, тренутно запослен као асистент на Факултету техничких наука у Новом Саду, магистрирао је 2007. године на Електротехничком факултету у Београду, а докторат из физике одбранио 2014. на Природно-математичком факултету у Новом Саду. Бави се физиком наноструктура и биофизиком.

 

  • Није могуће приказати слику.