55 Павле Гладовић "Технологија друмског саобраћаја"


31.12.2012. - 11:07 
Едиција: „ТЕХНИЧКЕ НАУКЕ - УЏБЕНИЦИ”

Назив уџбеника: „Технологија друмског саобраћаја”

Аутор
: Павле Гладовић

Рецензенти
: др Ђорђе Копић, ред. проф. ФТН у Новом Саду
            др Мирослав Демић, ред. проф. Машинског факултета у Крагујевцу

Издавач: Факултет техничких наука у Новом Саду

Главни и одговорни уредник:
проф. др Илија Ћосић, декан Факултета техничких наука у Новом Саду

Техничка припрема: Данијела Николић

Штампа
: ОФФСЕТ ПРИНТ, Матице Српске 6, Нови сад
Штампање одобрио: Савет за издавачку делатност ФТН-а у Новом Саду
Председник Савета: проф. др Влатко Вуковић



CIP-Каталогизација у публикацији
Библиотека Матице српске, Нови Сад
656.1(075.8)

ГЛАДОВИЋ, Павле

     Технологија друмског саобраћаја / Павле Гладовић. - Нови Сад :
Универзитет : Факултет техничких наука, 2003 (Нови Сад : OFFSET PRINT). –
492 стр. : илустр. ; 24 цм. – (Едиција “Техничке науке - уџбеници” ; 55)
Тираж 200.
ISBN 86-80249-61-0

а) Друмски саобраћај - Технологија



(из рецензије)
... По оцени рецензента ова научна књига има карактер уџбеника за предмет Технологије друмског саобраћаја (ужа научна област – Технологије транспортних система) како је написана потпуно у сагласности са наставним планом и програмом истоименог предмета који се слуша на Саобраћајном одсеку ФТН-а у Новом Саду (друмског смера), па је због тога намењена пре свега студентима овог саобраћајног профила.
Иначе, књига је настала као резултат дугогодишњег искуства и рада аутора у области транспорта путника и робе у друмском саобраћају и истом се попуњава велика празнина у потребној стручној материји из ове уско специфичне области.
С обзиром на стил писања, који је јасан и лако разумљив са прецизно формулисаним обрасцима и бројним примерима практичног решавања појединих проблема у реалном времену и простору, може се тврдити да овај уџбеник може корисно послужити и запосленим у аутотранспорту као и студентима саобраћајног профила у свим вишим школама...
(Проф. др Ђорђе Копић, дипл. инж. саоб.)

(о аутору)
Професор др Павле Гладовић је рођен 1951. године у Београду, где је завршио основну и средњу школу. Дипломирао је на Саобраћајном факултету Универзитета у Београду 1975. године, на Одсеку за друмски и градски саобраћај и транспорт. За свој дипломски рад добио је другу награду „14. октобар“ РО Градски саобраћај „Београд“ за најбољи дипломски рад у школској 1975/1976. години на тему из јавног градског саобраћаја на Саобраћајном факултету Универзитета у Београду.
Магистрирао је 1986. године, а докторирао 1994. године на Саобраћајном факултету Универзитета у Београду. Добитник је Октобарске награде Привредне коморе Београда за најбољу магистарску тезу у школској 1985/1986. години у Београду. Запослен је на Факултету техничких наука – Саобраћајни одсек у Новом Саду од 2000. године у звању ванредног професора за предмете: Технологија друмског транспорта и Основи друмског транспорта. Ангажован је у више стручних и научних асоцијација и удружења које се баве проблематиком транспорта путника и терета.