424 Павле Гладовић, “Технологија друмског саобраћаја” - 3. издање


17.12.2013. - 10:34
Едиција: “ТЕХНИЧКЕ НАУКЕ - УЏБЕНИЦИ”
Назив уџбеника: “Технологија друмског саобраћаја” - 3. издање
Аутор: проф. др Павле Гладовић
Рецензенти: др Војкан Јовановић, ванр. проф. Саобраћајног факултета у Београду
               др Ђорђе Копић, ред. проф. Факултета техничких наука у Новом Саду
Издавач: Факултет техничких наука у Новом Саду
Главни и одговорни уредник: проф. др Раде Дорословачки, декан Факултета техничких наука у Новом Саду
Штампа: ФТН - Графички центар ГРИД, Трг Доситеја Обрадовића 6, Нови Сад
Штампање одобрио: Савет за библиотечку и издавачку делатност Факултета техничких наука у Новом Саду
Председник Савета за библиотечку и издавачку делатност: др Радош Радивојевић, редовни професор Факултета техничких наука у Новом Саду



CIP-Каталогизација у публикацији
Библиотека Матице Српске, Нови Сад
656.1(075.8)
ГЛАДОВИЋ, Павле, 1951-
Технологија друмског саобраћаја / Павле Гладовић. -
3. изд. - Нови Сад : Факултет техничких наука, 2013 (Нови
Сад : Грид). - 362 стр. : илустр. ; 24 цм. - (Едиција “Техничке
науке - уџбеници” ; 424)
Тираж 200. - Библиографија.
ISBN 978-86-7892-557-3
а) Друмски саобраћај - Технологија
COBISS.SR-ID 281610247



Из рецензије



…По оцени рецензента ова научна књига има карактер уџбеника за предмет Технологија друмског саобраћаја (ужа научна областТехнологије транспортних система) како је написана потпуно у сагласности са наставним планом и програмом истиоменог предмета који се слуша на Департману за саобраћај Факултета техничких наука у Новом Саду (студијски програм за саобраћај и транспорт), па је због тога намењена пре свега студентима овог саобраћајног профила.
Иначе, књига је настала као резултат дугогодишњег искуства и рада аутора у области транспорта путника и робе у друмском саобраћају и истом се попуњава велика празнина у потребној стручној материји из ове уско специфичне области.
Обзиром на стил писања, који је јасан и лако разумљив са прецизно формулисаним обрасцима и бројним примерима практичног решавања појединих проблема у реалном времену и простору, може се тврдити да овај уџбеник може корисно послужити и запосленим у аутотранспорту као и студентима саобраћајног профила у свим вишим школама…
(Проф. др Ђорђе Копић, дипл. инж. саоб.)


О аутору

Професор др Павле Гладовић је рођен 1951. године у Београду, где је завршио основну и средњу школу. Дипломирао је на Саобраћајном факултету Универзитета у Београду 1975. године, на одсеку за друмски и градски саобраћај и транспорт. За свој дипломски рад добио је другу награду “14. октобар” РО Градски Саобраћај “Београд” за најбољи дипломски рад у школској 1975./76. години на тему из јавног градског саобраћаја на Саобраћајном факултету Универзитета у Београду.
Магистрирао је 1986. године а докторирао 1994. године на Саобраћајном факултету Универзитета у Београду. Добитник је Октобарске награде Привредне коморе Београда за најбољу магистарску тезу у школској 1985./86. години у Београду. Запослен је на Факултету техничких наукаДепартман за саобраћај у Новом Саду од 2005. године у звању редовног професора за предмете: Технологија друмског саобраћаја и Организација друмског саобраћаја. Ангажован је у више стручних и научних асоцијација и удружења које се баве проблематиком транспорта путника и терета.
 

  • Није могуће приказати слику.