2 Марин Гостимировић, Драгоје Миликић, "Управљање топлотним појавама при обради брушењем"


11.12.2013. - 14:28 
Едиција: „ТЕХНИЧКЕ НАУКЕ - МОНОГРАФИЈЕ”

Назив монографије: „Управљање топлотним појавама при обради брушењем”

Аутори: Марин Гостимировић, Драгоје Миликић

Рецензенти: др Душан Вукеља, ред. проф. у пензији Машинског факултета у Крагујевцу
            др Сава Секулић, ред. проф. у пензији Факултета техничких наука у Новом Саду
            др Миленко Јовичић, ред. проф. у пензији Машинског факултета у Београду

Издавач
: Факултет техничких наука у Новом Саду

Главни и одговорни уредник:
проф. др Илија Ћосић, декан Факултета техничких наука у Новом Саду

Штампа: САНС, Деспота Стефана 5а, Нови Сад
Штампање одобрио: Савет за издавачку делатност Факултета техничких наука
Председник Савета: проф. др Влатко Вуковић


CIP-Каталогизација у публикацији
Библиотека Матице српске, Нови Сад
621.9-5

ГОСТИМИРОВИЋ, Марин
     Управљање топлотним појавама при обради брушењем / Марин Гостимировић,
Драгоје Миликић. – Нови Сад : Факултет техничких наука, 2002 (Нови Сад : САНС).
– 183 стр. : граф. прикази ; 24 цм. – (Едиција “Техничке науке - Монографије” ; 2)
Тираж 100.
ISBN 86-80249-39-4

а) Машински материјали – Обрада резањем - Управљање


Извод из рецензија
  Овако конципирано научно дело представља вредан допринос научној литератури...предмет научног дела је уско оријентисан на идентификацију и управљање топлотним појавама процеса брушења. Ово подручје је у иностраној научној литератури још увек недовољно истражено, док у домаћој практично и неистраживано.
(др Душан Вукеља, ред. проф. у пензији, Машински факултет у Крагујевцу)
  Публикација...јасно истиче проблем научног истраживања, са приказом и анализом сопствених и у свету најновијих научних истраживања. Посебно се истиче доминантан приказ резултата сопствених експерименталних испитивања идентификације топлотног стања процеса брушења и математичка поставка модела оптималног управљања топлотним оптерећењем површинског слоја материјала обратка спроведеног нумеричким методама оптимизације. (др Сава Секулић, ред. проф. у пензији, Факултет техничких наука у Новом Саду)
  При реализацији монографије коришћене су познате научно-истраживачке методе анализе и синтезе, методе инжењерског експеримента, принципи математичког моделирања и оптимизације, као и нови научни приступи који се базирају на методи поставке и решавања инверзног задатка провођења топлоте. Посебно се истиче систематски приказ великог броја приказаних експерименталних испитивања.
(др Миленко Јовичић, ред. проф. у пензији, Машински факултет у Београду)

  Основни подаци о ауторима
  Др Марин Гостимировић, доцент ФТН-а у Новом Саду, рођен је 1957. године. На Факултету техничких наука у Новом Саду запослен је од 1982. године. Магистарски рад одбранио је 1989. године, а докторску дисертацију 1997. године на ФТН Универзитета у Новом Саду. За доцента на овом факултету за ужу научну област  Конвенционални и неконвенционални  поступци обраде скидањем материјала изабран је 1997. године. Објавио је преко 80 научних и стручних радова у међународним и домаћим часописима или на скуповима у земљи и иностранству.
 Др Драгоје Миликић, ред. проф. ФТН-а у Новом Саду, рођен је 1942. године. Све фазе високошколског образовања, од основних студија до доктора техничких наука, обавио је на Факултету техничких наука Универзитета у Новом Саду. Његово целокупно радно ангажовање везано је, такође, за овај факултет, где је данас редовни професор из подручја Технологија обраде скидањем струготине. Објавио је преко 150 научних и научно-стручних радова у часописима и скуповима у земљи и иностранству. Научне области чијем развоју и унапређењу је до сада дао највећи допринос су топлотне појаве при обради резањем и неконвенционални поступци обраде скидањем материјала.


 

  • Није могуће приказати слику.