37 Алпар Лошонц, Андреа Иванишевић, Славица Митровић, "Глобализација - решења и дилеме"


11.12.2013. - 13:18 
Едиција: „ТЕХНИЧКЕ НАУКЕ - МОНОГРАФИЈЕ”

Назив монографије: „Глобализација – решења и дилеме”

Аутори: Алпар Лошонц, Андреа Иванишевић, Славица Митровић

Рецензенти
:  др Бранко Бјелић, ред. проф. Економског факултета у Суботици
              др Радош Радивојевић, ред. проф. Факултета техничких наука у Новом Саду
              др Бранислав Боровац, ред. проф. Факултета техничких наука у Новом Саду
                  
Издавач: Факултет техничких наука у Новом Саду

Главни и одговорни уредник
:
проф. др Илија Ћосић, декан Факултета техничких наука у Новом Саду

Штампа: ФТН – Графики центар ГРИД, Трг Доситеја Обрадовића 6, Нови Сад
Штампање одобрио: Савет за издавачко–уређивачку делатност ФТН-а у Новом Саду
Председник Савета: проф. др Радомир Фолић


CIP-Каталогизација у публикацији
Библиотека Матице српске, Нови Сад
339.9(075.8)

ЛОШОНЦ, Алпар
     Глобализација – решења и дилеме / Алпар Лошонц, Андреа
Иванишевић, Славица Митровић. – Нови Сад : Факултет техничких
наука, 2009 (Нови Сад : ФТН, Графички центар ГРИД). – 264 стр.
: илустр. ; 24 цм. – (Едиција “Техничке науке - монографије” ; бр. 37)
Тираж 100.
ISBN 978-86-7892-207-7

а) Глобализација – Економски аспекти   


(из рецензија)
Аутори су конципирали рад који је амбициозан по томе што покушава да  обухвати вишедимензионалну стварност глобализације. Наиме, настоје да обухвате глобализацију из различитих углова у циљу приказивања комплексности изабраног предмета. Поред тога што су се аутори ухватили у коштац са теоријским проблемима који карактеришу глобализацију, нису заборавили ни значај емпиријских података који поткрепљују теоријске налазе, па се чини да монографија представља синтезу теоријских и емпиријских тврдњи које заслужују пажњу.
(из рецензије проф. др Бранка Бјелића)
Монографија је написана таквим стилом да омогућава лако читање, те се текст може пратити без неких великих тешкоћа. Тврдње су добро одмерене и у сваком случају поткрепљене пажљивом аргументацијом. Могло би се рећи да монографија врши синтезу двоструке визуре: у једној перспективи видимо усредсређивање на економске тенденције и на противуречности које произилазе из економске динамике глобализације, а у другој перспективи нам се откривају проблеми вођења и усмеравања економских субјеката у склопу глобализације.
(из рецензије проф. др Радоша Радивојевића)
Аутори су конципирали рад који је амбициозан по томе што покушава да обухвати вишедимензионалну стварност глобализације. Наиме, аутори настоје да обухвате глобализацију из различитих углова у циљу приказивања њене комплексности. Наравно, ниједан рад рад не може у потпуности приказати комплексност процеса глобализације, али овај рад представља покушај да се ови процеси што свеобухватније прикажу.
(из рецензије проф. др Бранислава Боровца)
(о ауторима)
Алпар Лошонц је редовни професор Универзитета у Новом Саду. Запослен на Факултету техничких наука у Новом Саду. Аутор је преко 80 научних и научноистраживачких радова, 6 монографија. Предавао је и на  Филозофском факултету у Новом Саду, од 1990. предаје као гостујући професор на Филозофском факултету у Сегедину. У деведесетим годинама је иницирао настанак Специјалистичких академских студија, и био је водитељ курса Пословна етика. Истовремено је редовно предавао и у другим академским мрежама широм Србије.
Андреа Иванишевић је рођена 1981. године. Асистент је са магистратуром Универзитета у Новом Саду, дипломирани економиста. Запослена на Факултету техничких наука у Новом Саду.  Аутор је 15 научноистраживачких радова и учесник на неколико домаћих и међународних пројеката.
Славица Митровић је рођена 1981. године. Асистент је са магистратуром Универзитета у Новом Саду, дипломирани инжењер менаџмента. Запослена на Факултету техничких наука у Новом Саду. аутор је 15 научноистраживачких радова и учесник на неколико домаћих и међународних пројеката.


 

  • Није могуће приказати слику.