49 Ђорђе Вукелић, "Аутоматизовано пројектовање прибора"


11.12.2013. - 12:41 
Едиција: „ТЕХНИЧКЕ НАУКЕ - МОНОГРАФИЈЕ”

Назив уџбеника: „Аутоматизовано пројектовање прибора”

Аутор: Ђорђе Вукелић

Рецензенти: др Бранко Тадић, ред. проф. Факултета инжењерских наука у Крагујевцу
              др Горан Шимуновић, ред. проф.  Стројарског факултета у Славонском Броду
              др Јанко Ходолич, ред. проф. Факултета техничких наука у Новом Саду

Издавач: Факултет техничких наука у Новом Саду

Главни и одговорни уредник:
проф. др Илија Ћосић, декан Факултета техничких наука у Новом Саду

Штампа: ФТН - Графички центар ГРИД, Трг Доситеја Обрадовића 6, Нови Сад
Штампање одобрио: Савет за издавачко-уређивачку делатност ФТН-а у Новом Саду
Председник Савета за издавачко-уређивачку делатност:
др Радмир Фолић, проф. емеритус


CIP-Каталогизација у публикацији
Библиотека Матице српске, Нови Сад
621.9.022:007.5

ВУКЕЛИЋ, Ђорђе
     Аутоматизовано пројектовање прибора / Ђорђе Вукелић. –
Нови Сад : Факултет техничких наука, 2012 (Нови Сад : ГРИД). –
186 стр. : илустр ; 24 цм. – (Едиција “Техничке науке - монографије” ; бр. 49)
Тираж 100. - Библиографија
ISBN 978-86-7892-428-6

а) Машине алатке – Прибор – Пројектовање


Ђорђе Вукелић је рођен у Новом Саду, 1974. године, од оца Бранка и мајке Милеве. Основну школу је завршио 1989. године, а средњу школу 1993. у Новом Саду. Дипломирао је на Факултету техничких наука у Новом Саду 2000. године, а магистрирао и докторирао на истом факултету 2005. и 2010. године, респективно.
Његови истраживачки интереси тренутно обухватају две научне области:
производно инжењерство и инжењерство заштите животне средине.
У области производног инжењерства своју научноистраживачку делатност претежно је орјентисао на подручје аутоматизације поступака пројектовања, инжењерске анализе и симулације, нумеричко и експериментално моделирање, контролу и унапређење квалитета производа и процеса, био-медицинско инжењерство, дијагностику, мониторинг и трибологију.
У подручју инжењерства заштите животне средине истраживачка интересовања су му усмерена на екодизајн производа и процеса, рециклаже технологије и системе, инжењерска мерења и чистију производњу.
На Факултету техничких наука у Новом Саду изводи наставу на основним, мастер и докторским студијама на Департману за производно машинство и Департману за инжењерство заштите животне средине и заштите на раду.
Објавио је преко сто педесет научних и стручних радова у међународним и домаћим часописима или на скуповима у земљи и иностранству. Аутор је шест књига и осам техничких решења. Члан је већег броја програмских и организационих одбора међународних конференција и већег броја уређивачких одбора часописа. Рецензент је у петнаест међународних часописа. Активан је члан у четири научностручне асоцијације у земљи и две у иностранству. Учествовао је у реализацији двадесет научноистраживачких пројеката међународног и националног карактера. Као члан комисије, коментор или ментор учествовао је у оцени и одбрани преко сто дипломских радова, мастер радова, магистарских теза и докторских дисертација, у земљи и иностранству.
Поред практичних инжењерских решења, у књигама и радовима, објавио је и оригинална научна и теоријска решења. Учествовао је у изради великог броја студија, а њихов значајан део је реализован и имплементиран у праксу. Урадио је велики број експертиза за потребе ресорног министарства, невладиних организација, покрајинских фондова и сл.

У више наврата усавршавао се на универзитетима у Бечу, Марибору, Љубљани, Братислави, Кошицама, Будимпешти, Мишколцу, Нирегихази, Ријеци и Славонском Броду.
Живи у Новом Саду. Ожењен је, има ћерке Ивану и Александру.


 

  • Није могуће приказати слику.