397 Миломир Веселиновић „Практикум са збирком задатака из технологије јавног градског транспорта путника ”


05.12.2013. - 10:00
Едиција: „ТЕХНИЧКЕ НАУКЕ - УЏБЕНИЦИ”

Назив уџбеника: „Практикум са збирком задатака из технологије јавног градског транспорта путника ”

Аутори: др Миломир Веселиновић
др Милан Симеуновић

Рецензенти: др Војкан Јовановић, ванред. проф. Саобраћајног факултета у Београду
  др Ђорђе Копић, ред. проф. Факултета техничких наука у Новом Саду

Издавач: Факултет техничких наука у Новом Саду

Главни и одговорни уредник:
проф. др Раде Дорословачки, декан Факултета техничких наука у Новом Саду

Штампа: ФТН - Графички центар ГРИД, Трг Доситеја Обрадовића 6, Нови Сад

Штампање одобрио: Савет за издавачко уређивачку делатност ФТН у Новом Саду

Председник Савета за издавачко-уређивачку делатност:
др Радош Радивојевић, редовни професор Факултета техничких наука у Новом Саду



CIP-Каталогизација у публикацији
Библиотека Матице српске, Нови Сад
656.025.2(075.8)(076)

ВЕСЕЛИНОВИЋ, Миломир
     Практикум са збирком задатака из Технологије јавног
градског транспорта путника / Миломир Веселиновић, Милан
Симеуновић. - Нови Сад : Факултет техничких наука, 2013
(Нови Сад : ФТН, Графички центар ГРИД). -  236 стр. : илустр.
; 24 цм. - (Едиција “Техничке науке - уџбеници” ; бр. 397)
Тираж 100. - Библиографија.
ISBN 978-86-7892-515-3

1. Симеуновић, Милан [аутор]
а) Јавни градски превоз - Практикуми
COBISS.SR-ID 279318023



Из рецензије



…Рукопис ове збирке садржи потребне и довољне задатке за вежбу и испит у складу са наставним садржајима предмета "Технологија јавног градског транспорта путника и Урбани транспорт путника". Задаци су подељени у поглавља и представљају континуитет примене теоретског дела од једноставних ка сложенијим задацима.
Овом збирком, омогућиће се повратно, боље разумевање теоретских садржаја и једноставно вишеструко комбиновање задатака у циљу жељеног калибрисања појединог параметра од значаја за квалитет превоза. Имајући у виду да је ово прва збирка задатака из ове области, може се констатовати да она попуњава досадашњу празнину и има велики практични значај. Збирка покрива 100% план и програм за предмете "Технологије јавног градског транспорта путника и Урбани транспорт путника".
Проф. др Ђорђе Копић, дипл. инж. саоб.

…Примером датог комплексног задатка, којим се интегришу сви параметри за низ појединачних захтева задатка, као и пројектовање линије јавног превоза, омогућено је итеративно умножавање варијанти задатка при чему се студент упућује ка препознавању тежинског значаја сваког параметра у оквиру његових граница еластичности...
С обзиром да је ово прва збирка задатака из овог предмета, може се констатовати да она попуњава досадашњу празнину у стручној литератури и има практични значај, како за студенте саобраћајног профила тако и за стручњаке који се већ налазе у пракси...
Проф. др Војкан Јовановић, дипл. инж. саоб.

О ауторима



Миломир Веселиновић је магистрирао 1980. године у Загребу, а докторирао 1997. године на Саобраћајном факултету Универзитета у Београду. У досадашњем радном веку радио је као самостални референт за унапређење аутобуског превоза у предузећу Јавног Градског Превоза (ЗЕТ), као професор саобраћајне групе предмета у Школском Центру за цестовни саобраћај у Загребу, као саветник за цесте и цестовни саобраћај у Републичком Комитету за Саобраћај и везе Републике Хрватске и као виши самостални истраживач на Институту Прометних Знаности у Загребу. Од 1991. године запослене је на Саобраћајном одсеку Факултета Техничких Наука у Новом Саду, где предаје предмете: Друмски и градски јавни саобраћај и Саобраћајна психологија.

Милан Симеуновић је магистрирао 2001. год. на Факултету техничких наука Универзитета у Новом Саду. Докторску дисертацију је одбранио 23.01.2012. год. на Факултету техничких наука у Новом Саду. Од 1997. год. запослен је на Факултету техничких наука. Као аутор или коаутор објавио је 47 радова у часописима и зборницима међународног и националног значаја. Током рада на Факултету радио је као руководилац, координатор, одговорни пројектант и члан стручног тима на изради преко 100 студија, пројеката и елабората из области саобраћаја.

 

  • Није могуће приказати слику.